Közélet

Rágyújtották egy 12 éves lányra a házat az Iszlám Állam terroristái

A keresztény család nem fizette időben az adót, a dzsihádisták ezért rájuk gyújtották a házat. A kislány utolsó kívánsága mégis az volt: "Bocsássatok meg nekik".

A Moszulban élő család nem fizette ki időben az adót, az úgynevezett jizyát, amelyet az iszlamisták azokra a nem muszlimokra vetnek ki, akik a terrorszervezet által felügyelt területeken élnek. Az anya szerint a terroristák már úgy kopogtattak házuk ajtaján, hogy vagy kifizetik a pénzt vagy szedhetik a sátorfájukat.

A 12 éves lány éppen fürdött, ezért az anya egy kis türelmet kért, a katonák azonban nem vártak: egy fáklyával meggyújtották a család házát. Bár anya és lánya ki tudott futni az égő házból, a kislány olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy végül anyja karjai között halt meg. Utolsó mondata az volt: “Bocsáss meg nekik”.

A terrorszervezet hatalmának növekedése óriási hatással van a keresztény populációra (is): egy vezető pap szerint akár öt éven belül teljesen eltűnhet az ország keresztény közössége. A keresztények száma az elmúlt 20 évben rohamosan csökkent, ezért több pap most már azt tanácsolja a családoknak, hogy inkább hagyják el Irakot.

(The Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik