Közélet

Brutálisan kínozták zárkatársukat az elítélt rabok, a fogait is kirángatták

Nem lettünk volna annak a rabnak a helyében, akinek a zárkatársai hosszú időn keresztül keserítették meg az életét.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) közleményében azt írta: a PKKB bűnösnek mondta ki K. Rómeó Richárd elsőrendű és K. András Richárd másodrendű vádlottat társtettesként, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntettében, a másodrendű vádlottat fogolyszökés bűntettében is. Az elsőrendű vádlottat mint visszaesőt két év börtönbüntetésre, a másodrendű vádlottat mint többszörös visszaesőt pedig három év nyolc hónap fegyházbüntetésre ítélte.

Ismertették: a vádlottak 2012 tavaszán egy büntetés-végrehajtási intézetben egy zárkában voltak a sértettel, akit minden nap rugdostak és ököllel ütöttek, “fogait kirángatták”. A sértett azért, hogy elkerülje a további bántalmazásokat, csuklóját borotvával megvágta, majd ezt jelezte egy bv-dolgozónak.
A másodrendű vádlott emellett megszökött az előzetes letartóztatása ügyében tartott bírósági ülésről, miközben a bíróság döntéshozatalra vonult vissza – tették hozzá.

Közölték: a sértettnek a látlelet szerint legalább tizenhárom sérülése volt. Mivel a bántalmazás miatt több fogát elvesztette, sérülése nyolc napon túlinak számít. A vádlottak nem egyszerű testi sértést követtek el, mivel erős fiatalemberek, akik idősebb és rosszabb fizikai állapotban lévő zárkatársukat szándékosan bántalmazták – olvasható a közleményben.

Az ügyész súlyos testi sértés helyett maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés kísérletének megállapításáért és a büntetés súlyosításért fellebbezett. Az elsőrendű vádlott védője felmentésért, illetve enyhítésért jelentett be fellebbezést, a másodrendű vádlott védője három nap gondolkodási időt kért.

 

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik