Közélet

Balesetet okozott, de tovább hajtott a rendőrnő

A rendőrnő az autópályán egy másik kocsi elé vágott, amelynek sofőrje félrerántotta a kormányt, és a korlátnak ütközött.

2017 márciusában Balatonszabadinál hajtott fel a szolgálaton kívül lévő rendőrnő az M7 autópálya gyorsító sávjára, aztán innen a külső sáv helyett a belső sávba sorolt be. Nem vette észre az itt haladó, szabályosan közlekedő autót, amelyben egy négy fős család utazott, és egyszerűen eléjük vágott. A másik kocsit vezető férfi a szalagkorlát felé rántotta a kormányt, hogy elkerülje az ütközést, aminek következtében a korlátnak ütközött, és 57 méteren át sodródott előre. A balesetben nem sérült meg senki, de az autó totálkáros lett.

A rendőrnő látta, hogy balesetet okozott, de tovább hajtott. A korlátnak ütköző autó mögött haladó kocsi sofőrje azonban utána hajtott, és megállította, azután visszamentek a baleset helyszínére. A Siófoki Járásbíróság a cserbenhagyás miatt 135000 forintra megbüntette a rendőrnőt, és eltiltotta a vezetéstől. Az ügyész a büntetés súlyosbítását kérve fellebbezett.

ugyeszseg.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik