Közélet

Durva! A sínekre hajtott traktorral, a gépet kettészakította a vonat

A vezetőt megbüntették, amiért ráhajtott a sínekre a traktorral, mikor közeledett a vonat. Azonban az is igaz, hogy már nyolc hónapja ígérték a városban, hogy jobban észrevehető lámpákat szerelnek fel az átkelőnél.

A bíró szerint csak idő kérdése volt, hogy az angliai Flaxbynél valaki vonattal ütközzön, hiszen az átkelő nagyon rossz állapotban volt, és a jelzőlámpák is teljesen elavultak már. A nyomozás során az is kiderült, hogy a sorompók sem működtek megfelelően, és akkor is ki lehetett őket nyitni, ha közeledett a vonat.

Andrew Doney is tudta, hogy az átjáró nincs jó állapotban, ezért pontosan úgy, ahogy máskor is, magának nyitotta ki a sorompókat, majd felhajtott a sínekre. Azonban későn vette észre, hogy már nagyon közel jár a szerelvény. A vonat azonnal vészfékezett, de sajnos a balesetet nem tudták elkerülni. A traktort kettészakította az ütközés, de szerencsére a vezetője könnyebb sérülésekkel megúszta, a vonat utasainak pedig semmi baja nem lett.

Az ügy nem került bíróság elé, csupán megbüntették a traktorvezetőt, viszont ígéretet tett a város, hogy felújítja az átjárót.

Metro

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik