Közélet

A nő testére a foteljében ülve találtak rá, miután rádőlt a háza egy földcsuszamlás miatt

A vizsgálatok kimutatták, hogy az áldozat mellkasi és fejsérülései miatt halt meg.

A 68 éves Susan Norman házát egy földcsuszamlás döntötte össze az angliai Looe-ben. A nagymama azonnal meghalt. Pizsamában, egy fotelben ülve találtak rá a romok között. Vizsgálatot indítottak az ügyben, mert mint kiderült, a nő háza mögött védőfalat kellett volna építeniük pont az ilyen esetek elkerülése miatt. A környéken lakók több csuszamlást is bejelentettek az utóbbi időben, de a város ennek ellenére sem igyekezett befejezni a munkálatokat.

“Susan Norman halálos sérüléseket szenvedett, miután rádőlt a háza. A vizsgálat kimutatta, hogy még életben volt, mikor az építmény teljesen ráomlott. A mentőszolgálat munkatársai nem tudtak volna segíteni rajta” – nyilatkozta a mentőszolgálat szóvivője.

A tárgyaláson az is kiderült, hogy a hegyoldal egyre rosszabb állapotban volt az utóbbi időben, és azonnali beavatkozásra lett volna szükség. A ház tulajdonosai többször kérték a városi tanácsot, hogy tegyenek valamit az ügy érdekében, de mindig utolsó helyre kerültek a fontossági sorrendben. A baleset előtt hatalmas eső áztatta a várost, valószínűleg ez volt az oka annak, hogy a sziklák megindultak, azonban ha a védőfal időben megépül, ez nem történik meg.

A nyomozás kezdeti szakaszban van, keresik a felelősöket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik