Közélet

Csütörtökön sem unatkoztak a Tolna megyei tűzoltók

A nagy mennyiségű csapadék házakat és pincéket áztatott el, de a kidőlő fákkal is meg kellett küzdeniük a megye tűzoltóinak.

A rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék a Tolna megyei tűzoltóknak csütörtökön is adott munkát. Hajnalban Tófűről érkezett bejelentés, hogy a Kossuth utca egyik házának pincéjét, az alagsorban található kazánt és a ház többi részét is elöntötte az esővíz. A bonyhádi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói szivattyúzták ki a vizet, a ház két lakójának elhelyezéséről pedig a polgármester gondoskodott.

Fotó: Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat
Fotó: Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat

Aparhantnál a megáradt patak okozott gondot csütörtök reggel, ahol csak rendőri irányítás mellett haladhatott a forgalom. A közelben található kisvejkei elágazóban egy fát vágtak ki a szekszárdi tűzoltók. Györkönybe a paksi hivatásos tűzoltók vonultak vízszivattyúzásra , ahol az egyik családi ház udvarán mintegy harminc centiméter magasan állt a víz.

Bátaapátiban a település polgármestere kérte a tűzoltók segítségét, a Dózsa György utca egyik házát ugyanis körbevette a lezúduló sár és víz. A nehezen megközelíthető házban két segítségre szoruló, idős ember lakik, akiket a bátaszéki önkormányzati tűzoltók mentettek ki lakóhelyükről. Elhelyezésükről a polgármester gondoskodott.

Fotó: Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat
Fotó: Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat

Lakatlan épület dőlt rá a szomszédos házra Mucsfa Petőfi utcájában csütörtök délben. Személyi sérülés nem történt, azonban az ott lakó két felnőttnek és három gyereknek ideiglenesen rokonokhoz kellett költözniük. A dombóvári hivatásos tűzoltók a család kiköltöztetésében is segítettek, majd körbekordonozták az épületet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik