Közélet

Tizenegy óra alatt közel ötven hívást kaptak a somogyi tűzoltók – Fotók

A legtöbb helyen a kidőlt fák és a leszakadt faágak okoztak gondot, de sok helyen kellett szivattyúzniuk is a somogyi tűzoltóknak.

A Somogyba érkező vihar fákat csavart ki gyökerestül és ágakat szakított le. Az éjszaka folyamán mintegy ötven esethez riasztották a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltókat. Szerda este 20 óra 14 perckor érkezett az első jelzés a Balaton-partjáról, ahol a szél fákat tépázott meg. Az éjszaka folyamán több településen is akadályozták a forgalmat a letört faágak, amelyek villanyvezetékeket és autókat rongáltak meg.

Fotó: Barcs HTP
Fotó: Barcs HTP

A barcsi, a siófoki, a nagyatádi, a marcali és a kaposvári hivatásos tűzoltókat, valamint a balatonboglári, a tabi, a csurgói, a böhönyei és a kadarkúti önkormányzati egységeket is folyamatosan riasztották a káresetek felszámolásához. Tizenegy óra leforgása alatt mintegy ötven esethez vonultak a megye tűzoltó egységei, főként a megye déli és északi területein.

A kaposvári tűzoltók Tolna megyében nyújtottak segítséget a beavatkozó egységeknek, Kocsolán és Dombóváron is háztetőket szakított le a szél. Nagyszokolyon a siófoki tűzoltók távolítottak el egy autóra dőlt fát. Szenyérnél, Böhönyénél, Segesdnél, Görgetegnél, Szentbalázsnál, Kapolynál, Babócsánál, Háromfánál, Siófokon, Marcaliban és Balatonbogláron is a közúti közlekedésben okozott fennakadást egy-egy kidőlt fa. Csokonyavisonta és Babócsa között gyökerestül kicsavart fák, illetve letört faágak foglalták el a teljes úttestet, s a tűzoltói beavatkozás után tudott csak megindulni újra a forgalom az érintett szakaszon.

Fotó: Barcs HTP
Fotó: Barcs HTP

Balatonszárszón leszakította a villanyvezetéket is és rádőlt egy kerítésre egy fa. Kapolynál a vasúti sínekre dőlt fa okozott fennakadást, itt is a tűzoltók beavatkozására volt szükség. Barcs és Babócsa között szintén elakadt egy személyvonat, több fa akadályozta az útját, de időben meg tudott állni az akadály előtt. A barcsi tűzoltók a mozdonyra felszállva egymás után távolították el a sínekre dőlt ágakat, akácfákat. Gyékényes és Csurgó között egy személyautó az árokba csúszott.

Fotó: Barcs HTP
Fotó: Barcs HTP

Tabon egy raktárépület csapadékelvezetője tört el, így a raktárt – amelyben elektronikai berendezéseket tároltak – elöntötte a víz. A város tűzoltói szivattyúikkal gondoskodtak a veszély elhárításáról. Balatonszabadiban egy családi ház alagsorában hatvan centiméter magasan állt a víz, amelyet a siófoki egységek szivattyúztak ki. Görgetegen a település önkéntesei távolították el egy pincéből a felgyülemlett csapadékot.

Fotó: Barcs HTP
Fotó: Barcs HTP

A tűzoltók csütörtök délelőtt is folyamatosan dolgoztak: Siófokon az Alsó utca vízelvezetői teltek fel vízzel. Itt egy lakóház udvarára is befolyt a víz, ezért szivattyúkkal emelték át az esővizet. Szulokon, Csokonyavisontán, Böhönyén, Miklósiban pedig leszakadt ágak, megdőlt fák eltávolításán dolgoztak az egységek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik