Közélet

Biztosítókötél nélkül zuhant a mélybe a munkás, a vállalkozó ellen vádat emeltek

A 33 éves férfit első munkanapján érte a végzetes baleset.

Vádat emelt a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség egy debreceni vállalkozó ellen, akinek egyik alkalmazottja életét vesztette a nyíregyházi sportcsarnok felújítási munkálatai során – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője kedden.

A férfi 2015-ben alvállalkozóként dolgozott a Bujtosi Szabadidő Csarnok küzdőterének felújításán, feladata volt egyebek között a csarnok keleti falán lévő hét méter magas eredményjelző tábla vasbeton tartólemezének lebontása. A vállalkozó a bontás menetét úgy határozta meg, hogy a vésést felváltva kezdjék meg, miközben egyikük egy vésőgéppel vés, a másik a betontörmeléket seperje le a magasból. Két óra múlva a betonkonzol leszakadt a biztosítás nélkül dolgozó férfival együtt, a törmelék maga alá temette, társát csak az általa használt heveder védte meg az eséstől. A balesetet szenvedő, első munkanapját töltő 33 éves férfi a helyszínen életét vesztette.

A járási ügyészség a vállalkozót halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja, fogházbüntetés kiszabására és az építőiparban végzendő vezető, irányító tevékenységtől eltiltására tett indítványt.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik