Közélet

Szeretne nyugodtan strandolni? Akkor az alábbi jó tanácsokat mindenképpen fogadja meg!

Nyaraláskor fokozottabban kell figyelnünk értékeinkre, ezért a rendőrség most pontokba szedte a legfontosabb "szabályokat". Érdemes vetni rá egy pillantást, mielőtt útnak indulna.

Ha meg akarja úszni lopások nélkül a nyaralás ideje alatt is, érdemes elolvasni a rendőrség bűnmegelőzési tanácsait. Ebben elsősorban arra figyelmeztetnek, hogy a nem szükséges tárgyakat, bankkártyát és iratokat hagyjuk otthon.

Fontos, hogy csak a szükséges mennyiségű készpénzt vigyük magunkkal a strandra, a mobilt, fényképezőgépet, kamerát, kocsikulcsot pedig soha ne hagyjuk őrizetlenül. Ha lehet, használjunk értékmegőrzőket. Érdemes arra is figyelni, hogy a bezárt autóban soha ne hagyjuk szem előtt, de még a csomagtartóban sem a táskákat, egyéb értékes tárgyakat.

Ha nyaralónk, esetleg apartmanunk van, távozáskor mindig ellenőrizzük az ajtókat, ablakokat. Ha lehet, használjunk riasztót is. Mivel a zsebtolvajok a zsúfolt, nyüzsgő helyeket kedvelik, figyeljünk arra, hogy értékes dolgokat és pénzt soha ne rakjunk a hátizsák külső zsebeibe.

Sokan a bankkártyánk mellett tartjuk a PIN kódot, ez viszont óriási hiba, hiszen ezzel csak megkönnyítjük a tolvajok dolgát. Vásárláskor és szórakozóhelyeken pedig mindig fokozottan ügyeljünk a táskára, pénztárcára.

(Police.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik