Közélet

Ha a buszon ismerkedni akar velünk egy gyanús férfi, inkább ne álljunk vele szóba, különben így járhatunk

Majdnem csúnya vége lett az alkalmi haverkodásnak. Szerencsére valaki résen volt.

A gyanú szerint egy férfi néhány napja a 7-es autóbuszon összeismerkedett egy férfivel, majd együtt leszálltak a buszról. Bementek egy közeli üzletbe, ahol fizetéskor kifigyelte, hogy mennyi pénz van a sértettnél. Miután kijöttek a boltból, a 45 éves budapesti F. Tamás a XI. kerületi Bartók Béla úton pénzt kért az áldozatától, aki nem adott neki egy fillért sem. Ezután a férfi belenyúlt a sértett zsebébe és a dulakodás közben megpróbálta elvenni a pénzét. Egy járókelő erre felfigyelt és értesítette a rendőrséget. Az elkövető a rendőrök kiérkezése előtt elmenekült a helyszínről.

A nyomozók az üzlet biztonsági kamerájának felvétele alapján beazonosították az elkövetőt és elfogatóparancsot adtak ki ellene. Az újbudai térfigyelő szolgálat munkatársai csütörtökön délelőtt észrevették, hogy F. Tamás egy újbudai bevásárlóközpontnál sétál. A rendőrök a férfit nem sokkal később elfogták, majd előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A férfit rablás bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik