Közélet

Nem csinálta meg a ház körüli munkát, ezért halálra verte a testvérét egy csongrádi férfi

A férfi annyira berágott, hogy alaposan megverte a testvérét majd magára hagyta.

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a vele együtt élő testvére halálát okozta egy el nem végzett munka miatt. A vádirat szerint a vádlott és testvére Kiszomboron, egy közös ingatlanban éltek úgy, hogy a vádlott állta a ház rezsiköltségét, mivel testvére munkahelyét elveszítette és egyébként is alkoholista volt. Ebből adódóan a vádlott és a sértett között rendszeresek voltak a veszekedések, alkalomszerűen tettlegességre is sor került. A sértett egyébként a több éve fennálló italozó életmódja miatt legyengült állapotban volt, közlekedni is nehezen tudott – áll a Csongrád Megyei Főügyészség közleményében.

Agyonverte, mert elmaradt a munka

A vádlott tavaly július 13-án kora este ért haza munkahelyéről, és azt tapasztalta, hogy testvére az ingatlant elhagyta, a korábban megbeszélt munkákat nem végezte el a ház körül. Röviddel ezután hazaérkezett a sértett is, aki ekkor már ittasságából is adódóan magatehetetlen állapotban volt. A vádlott megpróbálta őt lábra állítani, de nem járt sikerrel, mert a sértett teljesen elhagyta magát.

A vádlott ezen feldühödött, a földön ülő sértettet tenyérrel, ököllel, un. tigriskarom módszerrel fején, felsőtestén ütötte, illetőleg a földre kerülő sértett mellkasába is térdelt, valamint a nyakát is megragadta.

Hagyta megfulladni

Az ügyészségi közlemény szerint a bántalmazást követően a vádlott a földön fekvő sértettet magára hagyta és az ingatlanba ment. Kis idő elteltével a vádlott megpróbálta a még mindig magatehetetlenül az udvaron fekvő testvérét felállítani és a házba vinni. A sértett folyamatosan romló állapota ellenére a vádlott azon kívül, hogy testvérét ágyba fektette, részére sem orvost, sem mentőt nem hívott, illetőleg más segítségét sem kérte érdemben. Sértett alig egy óra elteltével életét vesztette, halálát kétoldali bordatörés miatti légzési elégtelenség és az ebből kialakuló keringésingadozás okozta.

A főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat emberölés bűntettével vádolja, ügyében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik