Közélet

Vemhes tenyészkutyákkal léptek le a tolvajok – Videó

Több kutyának meg is születtek a kölykei, mielőtt visszakerültek volna a tulajdonosukhoz.

A Győri Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat egy 34 éves rábcakapi és egy 36 éves gönyűi férfi ellen, miután egy győrszentiváni kutyatenyésztő tett bejelentést a rendőrségre még szeptemberben arról, hogy a reggeli órákban ellopták nagy értékű kutyáit. A nyomozók megállapították, hogy az eltulajdonított ebek – amik közül több állat vemhes volt – összértéke meghaladja az egy millió forintot.

A győri rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 34 éves férfit, akinek rábcakapi otthonában kedden tartottak házkutatást. A nyomozók az ingatlanban találtak egy labradort és egy francia bulldogot, az időközben megszületett kölyökkutyáikkal együtt. A sértett a helyszínen felismerte az anyaállatokat és a rendőrök – az ebek iratainak bemutatása után – visszaadták a négylábúakat a győrszentiváni családnak.

A nyomozók azonosították és másnap elfogták a 36 éves gönyűi lakost, aki további két lopott kutyához vezette el a győri rendőröket. A gyanúsítottak kihallgatásukkor beismerték a bűncselekmény elkövetését.

(Police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik