Közélet

Közönséges csaló rabolta ki a 62 éves nénit Tolnán

Szerelőnek adta ki magát az a férfi, aki kirabolt egy 62 éves asszonyt.

Egy idős tolnai asszony tett feljelentést a minap a rendőrségen, miután pár nappal ezelőtt egy ismeretlen férfi jelent meg a házánál, önmagát villanyszerelőnek kiadva. A nő beengedte a szerelőt, aki a villanyóra és az elektromos berendezések helyett a zsolnai porcelánokat és az asszony aranyait vette szemügyre, zsebre és táskába vágta, majd lelépett.

A 62 éves asszony rögtön értesítette a rendőrséget, akik a helyszíni szemle után rögtön nyomozást indítottak ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy mielőtt igénybe veszik a szolgáltatásokat, győződjenek meg a megbízhatóságukról. Kérjék el az engedélyüket, vagy a tevékenységükre jogosító okmányaikat. Kérjenek referenciát, de szerencsésebb, ha a településükön ismert szakembereket bízzák meg a munka elvégzésével. A szolgáltatás részleteit tisztázzák előre, térjenek ki minden részletre, rögzítsék írásos formában is, az árat is foglalják bele. Megfelelő szakértelem hiányában kérjenek segítséget hozzátartozóiktól, vagy ismerőseiktől. Amennyiben a megállapodásban foglaltaktól eltérnek, hívják fel a szolgáltató figyelmét a megállapodásuk tartalmára.

Amennyiben mégis áldozattá válnak, tegyenek bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számán.

police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik