Közélet

Varázsernyője buktatta le a brit kábszerárust a nyolckerben

Túl feltűnően beszélt a narkóról, ezért bukott le egy VII. kerületi hostel lakója.

A rendőrök 1,2 gramm kokaint, 14,5 gramm speed-et, 87 darab tablettát, 99,9 gramm fehér port, valamint 154,1 gramm barna porállagú kábítószergyanús anyagot találtak egy brit kábítószer-kereskedőnél Józsefvárosban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat egy 27 éves brit állampolgárral szemben kábítószer-kereskedelem bűntett miatt.

Egy Budapest VII. kerületében található hostel munkatársai figyeltek fel két külföldi vendég gyanús párbeszédére, amiben egy „varázsesernyő” nevű csomagról beszéltek, amit a brit férfi fog átvenni a szálló recepcióján. A szállás alkalmazottai értesítették a rendőröket, akik a csomagot lefoglalták, de a brit vendéget már nem találták ott.

A hostel biztonsági szolgálatának munkatársai a szórakozóhelyeken dolgozó kollégáiknak továbbították a keresett férfi személyleírását. Egy józsefvárosi szórakozóhelyen 2016. október 2-án 2 óra körül felismerték őt a biztonsági őrök és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. Az egyenruhások a férfi ruházatának és csomagjának átvizsgálásakor 1,2 gramm kokaint, 14,5 gramm speed-et, 87 darab tablettát, 99,9 gramm fehér port, valamint 154,1 gramm barna porállagú kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le.

A rendőrök a férfi előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását, amelyet az illetékes bíróság 2016. október 4-én elrendelt.

police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik