Közélet

Hírességeket is el akart rabolni a férfi, aki megölte a gazdag Harry Potter-gyűjtőt

Egy nagy tiszteletben álló történészt oxfordi otthonában találtak holtan. A gyilkossággal egy 50 éves férfit vádolnak. Kiderült, hogy több hírességet is ki akart rabolni.

Az ügyészek azt állítják, egy 50 ezer font értékű első kiadást lopott el a meggyilkolt történésztől, Adrian Greenwoodtól. A férfi holttestét a takarító személyzet találta meg. Azzal vádolják, hogy halálra késelte a férfit, és olyan hírességek címeit is megpróbálta később megszerezni, mint Kate Moss, Simon Cowell vagy Sir Alan Sugar.

Célpontjait egy táblázatban tartotta számon, amit laptopján találtak meg. Böngészője előzményei között pedig több híresség lakcímére bukkantak, akiket ki akart rabolni, vagy váltságdíjért cserébe elrabolni egy családtagjukat. A listában azt is feltüntette, hogy melyik családtagot tartja a legmegfelelőbbnek ehhez.

Danahert, akinek egyébként nem volt ügye korábban a rendőrséggel, három nappal a gyilkosság után kapták el. A férfi tagadta tettét, azt mondta, önvédelemből cselekedett. A tárgyalások még körülbelül három hétig fognak tartani.

Daily Mail

Ajánlott videó

Olvasói sztorik