Közélet

Egy doboz tej miatt tartóztatták le a 15 éves fiút

A gyermek családja szerint bőrszíne miatt szúrták ki a fiút, aki nem lopott, hanem egyszerűen csak később vette el a számára ingyenes iskolatejet.

Ryan Turk azután került bajba, hogy iskolatejét elfelejtette elvenni akkor, amikor sorban állt az ebédért. Helyette később ment vissza érte, ám alig ült le az asztalához, az iskolarendőr már mellette is termett.

A tinédzser nem volt hajlandó az igazgatóhoz menni, ezért a rendőr megbilincselte és már a helyszínen lopással vádolta meg. A fiúnak szociális alapon ingyenes étkezést biztosít az iskola, ezért édesanyja sem érti, miért lett az egészből ilyen nagy ügy.

A család ezért ragaszkodott ahhoz, hogy a fiatal ügyét büntetőeljárás keretében vizsgálják, szerintük ugyanis a novemberi tárgyaláson úgyis fény derül az igazságra. A fiú ügyvédje szerint a gyermeket bőrszíne miatt diszkriminálták, ami amúgy azért is különös, mert a virginiai iskola vezetése nagyobb részt afroamerikai tagokból áll. Az ügyvéd szerint azonban az egész rendszer diszkriminatív, ezért is vállalták a tárgyalást.

(The Washington Post)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik