Közélet

Ez az embercsempész nagyon aljas módon verte át a migránsokat

Ráadásul ő is lebukott.

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat azzal az előzetes letartóztatásban lévő szír férfivel szemben, aki 5 afgán és 1 iráni migránst próbált meg Magyarországról kicsempészni – írja közleményében a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Az elkövető még május 10-én, a bicskei BÁH Befogadó Állomáson felkeresett 5 afgán és 1 iráni, az államhatár átlépéséhez engedéllyel nem rendelkező férfit, akiknek pénzért felajánlotta, hogy segít nekik Németországba jutni. Másnap a férfi a migránsokkal a Budapest-Kelenföldi vasútállomásra utazott, ahol tőlük összesen 2080 eurót vett át, de ezért cserébe csupán vonatjegyeket vett nekik, melyeket átadott a menekülteknek, akik útmutatása alapján felszálltak a Münchenbe közlekedő vonatra. Tatabánya környékén a vonaton csípték el a hat férfit, majd később az embercsempészt is előállították.

A járási ügyészség a férfivel szemben börtönbüntetés kiszabását, illetve az átvett pénz vonatkozásában vagyonelkobzást indítványozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik