Közélet

Lebukott az év legkorruptabb adóellenőre, aki hihetetlen módszerekkel zsarolta a vállalkozókat

Kissé túltolta a korrupcióbiciklit az az adóellenőrként dolgozó nő, akit különböző szolgáltatásokkal, készpénzzel és laptoppal kényeztettettek el a sáros ügyfelei.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség hivatali vesztegetés bűntette miatt emelt vádat egy korábban adóellenőrként dolgozó 49 éves nővel és két cégvezetővel szemben, akik különböző, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal által folytatott adóellenőrzések kapcsán keveredtek korrupció gyanújába.

A nő adóellenőreként végzett ellenőrzést egy ládbesenyői székhelyű cégnél, melynek során 1.6 millió forintnyi adókülönbözetet tárt fel, ám ezt nem jelezte a NAV felé, inkább úgy döntött, hogy a kezébe veszi az irányítást: felhívta a cégvezetőt, akitől személyes találkozót kért, amikor rögtön le is húzta a férfit 30 ezer forinttal. Ez az összeg volt a garancia arra, hogy az adóhatóság nem folytat több vizsgálatot a cég ellen. A randi alatt a vérszemet kapó adóellenőr még arra is megkérte a vállalkozót, hogy saját gépkocsijával, ingyen vigye el Budapestre, hiszen az egyik barátnőjével éppen nyaralni készül.

A nő természetesen nem bírt leállni, nyaralása után is rendszeresen hívogatta telefonon a férfit, többször találkoztak személyesen, ami minden alkalommal sokba került a balek cégvezetőnek: először 60 ezer, később 30 ezer forintot kért a férfitől, majd abba is belement, hogy a nő vegyen az ő kontójára egy műszaki cikket.

 

Az adóellenőrnő ezen túlmenően egy ismert miskolci vállalkozóval is rendszeres munkakapcsolatban állt: kérésére különböző cégek adóügyeiről tájékoztatta, és jó tanácsokkal látta el a vállalkozót, aki egy 150 ezer forintos laptoppal jutalmazta kedvenc adóellenőrét.

Az előzetes letartóztatásba helyezett nő ellen végrehajtandó szabadságvesztést, pénzbüntetést és vagyonelkobzást indítványozott a miskolci ügyészség, míg a vállalkozókra felfüggesztett szabadságvesztés várhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik