Közélet

Kalapáccsal raboltak ki egy zálogházat, de a tolvajok nagyon durván megszívták

Marcaliban két férfi fényes nappal törte be a zálogház kirakatát, egy éppen arra járó rendőr azonban keresztül húzta a számításaikat.

Marcali belvárosában, egy zálogház előtt a járdán álltak meg motorral hétfőn fehér ruhába öltözött ismeretlenek, akiknek bukósisakja szigetelőszalaggal volt körbetekerve. A kétkerekűről leugrottak, majd a zárva tartó üzlet kirakatát egy nagyméretű kalapáccsal betörték, az ékszereket pedig elkezdték bepakolni egy táskába.

A tolvajokat éppen meglátta egy szolgálaton kívüli rendőr, aki azonnal a motorhoz sietett, abból kivette az indítókulcsot azért, hogy ezzel megakadályozza a menekülést. Ekkor az egyik férfi kalapáccsal a kezében a rendőrre támadt, aki egy hirdetőtáblát kapott maga elé, így fogta fel az ütéseket. A két férfi a megszerzett értékeket hátrahagyva a helyszínről futva elmenekült, a rendőr és három járókelő utánuk rohant. Időközben több autóval is érkeztek rendőrök, akik segítségével Juhász Zoltán r. főtörzszászlós néhány percen belül a helyszín közelében elfogta a 19 és a 47 éves zalahalápi férfit.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A rendőrök P. Cs.-t és P. I.-t előállították a Marcali Rendőrkapitányságra, őket felfegyverkezve elkövetett rablás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásuk indítványozását.

(Police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik