Közélet

Azért lőtte le a házánál fészkelő baglyot egy férfi, mert idegesítette őt a madár hangja

A kilőtt bagoly a szomszéd udvarán landolt. Szerencsére a madárcsalád többi tagja megúszta.

Egy törökszentmiklósi lakos tett bejelentést szombaton a rendőrségre, miszerint egy csattanást hallott a szomszédjából, majd házának udvarára egy döglött madár zuhant. A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy a bejelentő melletti ház kúpcserepe alá baglyok fészkeltek, akik zavarták a tulajdonost, ezért amikor reggel az egyik madár leszállt a ház tetőgerincére, légpuskájával lelőtte.

A rendőrök állatorvos és madárbiológus segítségét kérték, így derült ki, hogy az elpusztult állat egy kuvik, mely fokozottan védett. A Magyar Madártani Intézet munkatársa gondoskodott az életben maradt egyedek befogásáról és elszállításáról.

A fióka már jó kezekben van. Fotó: Police.hu
A fióka már jó kezekben van. Fotó: Police.hu

A rendőrök elfogták és a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra előállították a helyi férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A jogsértő férfi elmondta, hogy a baglyok évek óta fészkelnek már a házánál, hangjuk miatt aludni sem tud. Több módszert kipróbált az állatok elzavarására, eredménytelenül. Akkor reggel, amikor meglátta a madarat és meghallotta a hangját, nagyon mérges lett, de csak mellé akart lőni, azonban eltalálta a kuvikot. A nyomozók a légpuskát lefoglalták.

(Police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik