Közélet

Szerinte későn érkeztek ki, ezért ököllel arcon verte, majd lefejelte a mentősöket egy férfi

Az egyik mentősnek eltört az orra.

A Tatai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 32 éves férfivel szemben, aki előbb a mentőállomás épületében randalírozott, majd két mentőápolót bántalmazott még tavaly decemberben – közölte a Komárom-Esztergom Megyei főügyészség.

Az első hallásra szinte hihetetlen sztori úgy kezdődött, hogy az egyik tatai szórakozóhelyen dolgozó pultos férfinál – aki már ivott akkor – megjelent az édesanyja, hogy rosszul van, ezért mentőt hívtak. Miután a diszpécser közölte, hogy a mentőautó kiérkezése pár percet igénybe vehet, a férfi ideges lett, nem tudta elfogadni, hogy várni kell, ezért ittasan a gépkocsijával a mentőállomáshoz hajtott, ahol kiabált, szitkozódott, ingerült hangnemben követelte, hogy azonnal lássák el az édesanyját. A férfi csak többszöri felszólításra hagyta el az épületet, és távozásakor egyszer belerúgott a bejárati ajtóba.

A férfi visszament a munkahelyére, ahová időközben kiérkezett a segítség, az egyik mentős épp az édesanyát vizsgálta. Az elkövető nála sérelmezte, hogy későn érkeztek ki, tőle a jelvényszámának megadását követelte, majd többször ököllel megütötte az arcán.

A helyszínen tartózkodók lefogták a férfit, de a kiabálás hangjaira felfigyelt a másik mentőápoló, aki kiszállt a mentőautóból, próbálta megnyugtatni a férfit, aki továbbra is kiabált, majd a sértettet a homlokával lefejelte.

A bántalmazás következtében az egyik mentős 8 napon belül gyógyuló sérülést, míg a társa 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett. Az elkövetővel szemben a járási ügyészség börtönbüntetés kiszabását kezdeményezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik