Közélet

Csecsemőhalál Recsken: az anya már szabadlábon védekezhet, az apára előzetes várhat

Az elhunyt gyermek édesapjának előzetes letartóztatásáról vasárnap dönt a bíróság. Minden bizonnyal továbbra is a rácsok mögött marad.

A Heol.hu információi szerint szabadon engedték azt a nőt, akinek pénteken meghalt a kéthónapos gyermeke Recsken. A portálnak dr. Holló Szabolcs, a Heves Megyei Főügyészség helyettes szóvivője  azt mondta, hogy az apa előzetes letartóztatásának elrendelése ügyében vasárnap dönt a bíróság.

Az anyát azért engedhették el, mert az ő esetében nem igazolódott be a gondatlan emberölés gyanúja, amellyel azonban az apa gyanúsítható, hiszen elmondása szerint ő ejtette le a gyermeket. A férfinak már volt korábban hasonló esete, így a főügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatását.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, egy recski egészségügyi intézményből érkezett bejelentés a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság péntek kora reggel, hogy meghalt egy 2 hónapos csecsemő, akit a szülei vittek be az orvoshoz.  Az orvosszakértő megerősítette, hogy felmerült az idegenkezűség lehetősége, így aztán a gyermek 19 éves anyját és 21 éves apját gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök és őrizetbe is vették őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik