Közélet

Újabb csecsemő halt meg, ezúttal Recsken

A család ellen már folyik egy eljárás gyermekbántalmazás miatt.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy recski egészségügyi intézményből érkezett bejelentés a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság péntek kora reggel, hogy meghalt egy 2 hónapos csecsemő, akit a szülei vittek be az orvoshoz.  Az orvosszakértő megerősítette, hogy felmerült az idegenkezűség lehetősége, így aztán a gyermek 19 éves anyját és 21 éves apját gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök és őrizetbe is vették őket.

Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek elmondta: a szülők a gyermek “nehéz légzése” miatt keresték fel az ügyeletet. A látható külsérelmi nyomokkal kapcsolatban azt mondták, a kicsi kiesett a babakocsiból, később azonban beismerték, hogy az ő hibájukból vesztette életét.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a két szülő ellen halált okozó testi sértés gyanúja miatt indított büntetőeljárást, és kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat is.

A rendőrség videót is közölt a fiatal szülők előállításáról:

A Heol.hu szerint a szülők már holtan vitték a gyereket az ügyeletre, ahol elmondták: szerdán fellökte a babakocsit a család kutyája, a csecsemő pedig kiesett. Külsérelmi nyomot nem láttak rajta, ezért nem is fordultak azonnal orvoshoz. A lap Recsk polgármesterétől azt is megtudta: a család ellen már folyik egy eljárás gyermekbántalmazás miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik