Közélet

Figyelem, nyáron is támad a szén-monoxid!

Az elmúlt egy napban hat helyen is jelzett a szén-monoxid érzékelő, szerencsére komolyabb sérülés sehol sem történt.

Csak az elmúlt 24 órában hat helyszínre riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat szén-monoxid-mérgezés veszélye miatt – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Először a VIII. kerületi Baross utca társasházának második emeleti lakásában jelzett az érzékelő, sérülés szerencsére nem történt.

Az V. kerületi Veres Pálné utca egyik apartmanjának recepcióján is magas gázkoncentráció miatt szólalt meg az érzékelő szerdán délután. A fővárosi hivatásos tűzoltók műszerei itt is kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Nem sokkal később egy XVI. kerületi, Koronafürt utcai társasház első emeleti lakásában szivárgott a szén-monoxid. Itt tizenöt embernek kellett elhagyni az épületet, a lakók csak nyolc óra után térhettek vissza otthonaikba.

Az esti órákban még három helyszínre, a VIII. kerületi Rökk Szilárd utcába, a VII. kerületi Akácfa utcába és a II. kerületi Branyiszkó utcába is szén-monoxid mérgezés veszélye miatt vonultak a fővárosi egységek.

A nyári hónapokban ugyanúgy fennáll a szén-monoxid mérgezés veszélye, leginkább azokban a lakásokban, ahol a használati meleg víz készítéséhez nyitott égésterű gázkazán üzemel. Fontos, hogy ellenőrizzük a fűtő-és tüzelőberendezéseket, de ugyanilyen fontos a rendszeres szellőztetés is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik